بازاریابی پیامکی یک روش بازاریابی رایج و در عین حال تاثیر گذار است. چرا که بسیاری از کاربران حداقل یک موبایل معمولی در دست دارند که بتوانند پیام های متنی شما را دریافت نمایند. از آنجا که ارسال پیامک گروهی نرخ بازشدن بالای 90 درصد دارد می توان در هر لحظه و برای هر مناسبت اقدام به ارسال پیامک گروهی نمود. همچنین که ارسال sms گروهی هزینه کمتری نسبت به سایر روش های بازاریابی دارد. در ادامه این مطلب می خواهیم به معرفی 10 ایده بازاریابی پیامکی برای کسب و کارهای نوپا بپردازیم.
دلایل اهمیت بازاریابی پیامکی برای کسب و کارهای کوچک
ارسال پیامک گروهی باعث تحت تاثیر قراردادن مشتریان و متفاوت بنظر رسیدن شما کی شود. همچنین با ارسال پیامک گروهی میزان تعامل شما با مشتری افزایش می یابد. اما چه چیزهایی باعث شده تا ارسال پیامک انبوه در یک کسب و کار کوچک مور اهمیت شود؟ (چگونه پیامک انبوه ارسال کنیم | نکات ارسال پیامک گروهی)
از دلایل مورد توجه قرار گرفتن ارسال پیامک گروهی در کسب و کارهای نوپا عبارتند از:
- ارسال سریع و به موقع به دست کاربران
- نرخ پاسخ دهی بیشتر کاربران
- نرخ باز شدن بیشتر پیامک ها
- امکان دریافت گزارش و بهبود وضعیت
- در دسترس بودن تلفن همراه برای عموم مردم
- برقراری ارتباط و تعامل با مشتریان
- ارائه خدمات سریع در اختیار مشتری
- امکان شخصی سازی متن پیام برای هر مشتری
- هدایت مشتری توسط پیامک به آدرس سایت و صفحات مجازی
- دسته بندی مخاطبان بر اساس علاقه مندی و محل زندگی
- قرار گرفتن پیام در صندوق پیام ها و از بین نرفتن آنها
چه پیامک هایی برای کسب و کارهای نوپا کاربردی است؟
همانطور که گفتیم ارسال پیامک گروهی این امکان را فراهم کرده تا شما بتوانید علاوه بر متن اطلاعات دیگری همچون آدرس صفحات خود را نیز برای کاربران ارسال نمایید. بازاریابی پیامکی به طور کلی شامل 3 دسته تراکنشی، ریتنشن و تبلیغاتی می شود. شما می توانید با ثبت نام در یک پنل پیامکی به ارسال پیامک انبوه بپردازید. در این باره می توانید مطلب “سامانه پیامکی چیست؟ ویژگی های یک سامانه پیامکی خوب” در ادامه هر یک از این دسته بندی ها را توضیح خواهیم داد.
1- پیامک های تراکشنی
همانطور که از نام این نوع پیامک مشخص است، مربوط به بازاریابی نمی شود و اطلاعات خرید و جزئیات آخرین سفارش در آن ذکر شده است. هنگامی که کاربر تراکنشی در سایت شما انجام می دهد و پیامک آن را دریافت می کند، اعتمادش به کسب و کارتان بیشتر می شود. شما میتوانید با ارسال پیامک گروهی، پیام های تراکنشی خود را شخصی سازی کرده و در لحظه برای مشتریان ارسال نمایید. برای مثال اگر تاکنون از دیجی کالا خرید کرده باشید، با پیامک تایید سفارش پس از انجام تراکنش روبرو شده اید.
2-پیامک تبلیغاتی
دسته ای دیگر از پیامک ها، پیامک تبلیغاتی هستند. پیامک تبلیغاتی صرفا جنبه اطلاع رسانی و بازاریابی برای یک کسب و کار را دارد. با استفاده از پیامک تبلیغاتی میتوانید برای مخاطبین هدف خود، پیامک ارسال کنید و آن ها را به مشتری تبدیل نمایید. برای دستیابی به مخاطبین هدف یا مرتبط با کسب و کار خود می توانید از بانک اطلاعات مشاغل، بانک شماره موبایل و یا بانک مشاغل استان ها استفاده نمایید.
3- پیامک ریتنشن
پیامک ریتنشن پیامک هایی هستند که باعث حفظ مشتریان قدیمی شما می شود. گاهی اوقات لازم است با ارسال یک پیامک به مشتریان قدیمی خود، به آنها بگویید به یادشان هستید و آنها را از جشنواره ها و تخفیف های خود باخبر کنید. به این ترتیب احساس وفاداری در مشتریان افزایش می یابد و مجدد حاضر به خرید از شما می شوند.
برای مثال در دیجی کالا این امکان وجود دارد که در صورت شارژ شدن یک محصول، به مشتری اطلاع رسانی شود؛ همین موضوع باعث یادآوری به مشتری و خرید از شما می شود.
10 ایده بازاریابی پیامکی برای کسب و کارهای نوپا
تا اینجا شما را با انواع پیامک گروهی و کاربرد هر یک از آنها آشنا کردیم. در ادامه قصد داریم 10 ایده بازاریابی پیامکی برای کسب و کارهای کوچک در اختیارتان قرار دهیم. با استفاده از مواردی که در ادامه می گوییم، متوجه رشد و پیشرفت کسب و کار خود خواهید شد.
1- ارسال پیامک خوشامدگویی
اولین و مهم ترین پیامکی که باید برای مشتریان خود ارسال نمایید، پیامک خوشامدگویی می باشد. با ارسال پیامک خوش آمد گویی برای کاربران جدید احساس خوبی دارد و باعث می شود تا احساس ارزشمندی در مشتری به وجود بیاید. شما می توانید با راه اندازی یک سایت توسط شرکت طراحی سایت وب پویا، از مشتریان بخواهید با شماره موبایل وارد سایت تان شوند و سپس برای آنها پیامک خوشامد گویی ارسال کنید.
2- ارسال پیامک پروموشن و فروش
یکی دیگر از پیامک هایی که هر کسب و کاری برای افزایش فروش خود به آن نیاز دارد، پیامک پروموشن و فروش است. در این مدل ارسال پیامک شما می توانید محصولاتی که در یک بازه زمانی مورد تخفیف قرار گرفته اند را به مشتریان معرفی کنید و یا یک کد تخفیف در اختیار آنها قرار دهید.
3- ارسال پیامک رویدادها
ایده دیگر در خصوص بازاریابی پیامکی ارسال پیامک در رویدادهای گوناگون است. برای مثال اگر در حوزه فروش لوازم آرایشی یا شال و روسری فعالیت می کنید، می توانید در مناسبت هایی همچون روز دختر و روز زن برای مشتریان خود تخفیف در نظر بگیرید و با ارسال یک پیامک به آنها اطلاع رسانی کنید.
4- ایجاد حس وفاداری در مشتریان
یکی دیگر از ایده های ارسال پیامک گروهی برای کسب و کارهای کوچک، ایجاد حس وفاداری در مشتریان است. یکی از نکاتی که کمتر مدیران به آن توجه می کنند، نگهداری مشتریان قدیمی است. شما می توانید یک پیامک شخصی سازی شده را برای مشتریان خود در زمان هایی همچون تولد، ثبت نام در سایت شما و … ارسال کنید. به این ترتیب مشتری احساس ارزشمندی خواهد داشت و در خرید های بعدی شما را در اولویت قرار می دهد.
5- ارسال پیامک های تراکنشی و OTP
پیام های تراکنشی شامل تمامی پیام هایی است که به تراکنش های مشتریان مربوط می شود. با ارسال رمز یکبار مصرف، لینک پیگیری سفارش، وضعیت پرداخت و … می توانید احساس اعتماد را در مشتری افزایش دهید و آنها را از فرایند خرید محصول مطلع سازید.
برای مثال زمانی که شما از سایت بانک یاب بانک ایمیل خریداری می کنید یک پیامک از نوع otp برای شما ارسال می شود و از سفارش شما تشکر می کند.
6- ارسال پیامک یادآوری قرار ملاقات
یکی دیگر از ایده هایی که در زمینه ارسال پیامک گروهی می توان به آن اشاره کرد، ارسال پیامک یادآوری قرار ملاقات است. اگر کسب و کار شما به گونه ای است که با مشتریان خود قرار ملاقات آنلاین و یا حضوری تنظیم می کنید، می توانید با ارسال یک پیامک زمان ملاقات را به مشتری یادآوری کنید.
7- ارسال پیامک اطلاع رسانی
یکی دیگر از انواع پیامک هایی که هر کسب و کاری برای مشتریان خود ارسال می کند، اطلاع رسانی های معمولی است. برای مثال ممکن است شما مکان فروشگاه فیزیکی خود را تغییر داده باشید، ساعات کاری شما تغییر کرده باشد، سایت با مشکلی مواجه شده باشد و … که همه این ها را می توانید با یک اطلاع رسانی عمومی به مشتریان گزارش دهید.
8- بهبود تجربه کاربران پس از خرید
پس از آن که محصول یا خدمتی را به مشتریان خود ارائه دادید، نوبت به آن می رسد که تجربه خوبی پس از خرید برای مشتریان ایجاد کنید. برای این کار می توانید با ارسال یک پیامک از مشتری تشکر کنید و به او این اطمینان را بدهید که در یک بازه زمانی محصول یا خدمت ارائه شده را پشتیبانی می کنید. با ارسال چنین پیامک هایی مشتری به شما دلگرم می شود.
9- معرفی یک محصول جدید به بازار
شما می توانید محصولات جدید خود را از طریق ارسال پیامک به مشتریان معرفی کنید. با لانچ محصول جدید می توانید علاوه بر مشتریان فعلی که برای کسب و کار خود دارید، مشتریان جدیدی نیز برای کسب و کارتان پیدا کنید.
شما می توانید به منظور معرفی محصول جدید به مشتریان خود به صورت پرسش و پاسخ عمل کنید. برای مثال از آنها بپرسید با شارژ کدام محصول خوشحال می شوند؟ به این ترتیب هم از مشتری بازخورد دریافت می کنید و هم محصول خود را به صورت متفاوت تری به بازار ارائه می کنید.
10- ارسال پیامک محتوا محور
علاوه بر ارسال پیامک های تبلیغاتی و اطلاع رسانی به مشتری، گاهی اوقات لازم است با مشتری گفتگو داشته باشید و نظر او را نیز ارزشمند بدانید. شما می توانید با ارسال پیامک از مشتریان بخواهید تجربه خرید خود از فروشگاه شما را توصیف کنند. با این کار مشتری احساس می کند رضایت او برای شما مورد اهمیت است و شما نیز می توانید مشکلات موجود را برطرف کنید تا در دفعات بعد مشتریان با مشکلات قبلی مواجه نشوند.